amerikadasirket.com, by social enterprises.

Pzt-Cmt: 09:00 - 19:00

24s WhatsApp Destek

Türkçe Destek

Muhasebe & Vergi

+90 541 392 6224

112 Old Capitol Trail, Newark DE

Tüm sorularınız ve başvurularınız için bize bilgi@amerikadasirket.com 'a e-posta göndererek ulaşabilirsiniz. Ayrıca TR Tel: +90 541 392 62 24 - USA Tel: +1 302 442 08 12 üzerinden arayabilirsiniz.

Amerikan Ticari Vize Türleri

Amerikan Ticari Vize Türleri

Herhangi bir vize sahibi olmadan hatta Amerika’ya gelmenize gerek bile kalmadan, Amerika’da bir şirket kurabilirsiniz. İşiniz için Amerika’da bir banka hesabı açmak daha zor bir işlemdir ancak genellikle Amerika dışından da halledilebilir (garantisi olmamakla birlikte). LLC şirketinizi Amerika dışından yönetmenize izin verilmekle birlikte Amerika içerisinde yönetmek isterseniz geçerli bir çalışma izni olmadan bunu yapmanıza izin verilmeyebilir. Herhangi bir vize almadan şirketinizin hissedarı veya yöneticisi olmanıza izin verilir ancak şirketin bir çalışanı olup Amerika içerisinde görevlerinizi yerine getirmenize genellikle izin verilmez. Dolayısıyla şirketiniz veya LLC’niz için Amerika içerisinde çalışma izniniz olmadan çalışmanıza izin verilmez.

Eğer işinizi kurmak için Amerika’ya gelmeyi planlıyorsanız, farklı türlerdeki Amerikan ticari vizelerinden size uygun olana sahip olmanız gerekmektedir. Vizeniz olmasa da Amerika’da şirket sahibi olabilir ancak yasal olarak şirketinizde çalışamazsınız. Eğer şirketinizde geçerli bir vize olmadan çalışıyorsanız bir daha dönmemek üzere sınır dışı edilebilirsiniz ve şirketinize yasa dışı yabancı işçi çalıştırmadan dolayı büyük cezalar kesilebilir.

 

TİCARİ VİZE TÜRLERİ

Vize Türü Tanım Süre Sınırlamalar

B1

Kısa süreli iş vizesi
Sözleşme imzalamaya veya kiralık olarak iş yapmaya izin verilmez.
Geçici, 6 aya kadar Görüşmelerde bulunulabilir ancak sözleşme ve kontrat imzalanamaz.

B2

Kısa süreli
Turist vizesi
Geçici, 6 aya kadar Görüşmelerde bulunabilir ancak sözleşme ve kontrat imzalanamaz.

E-1

Anlaşmalı ticaret vizesi. Vize sahibinin ülkesi ile ticaret yapmak için ideal. Amerika ile arasında uygun bir anlaşma bulunan ülkeler ile gerçekleştirilebilir. Geçici, Yapılan iş geçerliliğini yitirene kadar yenilenebilir. Ortada bir iş olduğu sürece geçerlidir. 21 yaş altı çocuklar çalışamaz ve 21 olur olmaz haklarını kaybederler.

E-2

Anlaşmalı ticaret vizesi. Amerika ile anlaşması bulunan ülkelerin vatandaşlarının Amerika’ya gelerek iş yapabilmelerine olanak sağlar. Geçici, yapılan iş geçerliliğini yitirene kadar yenilenebilir. Ortada bir iş olduğu sürece geçerlidir. 21 yaş altı çocuklar çalışamaz ve 21 olur olmaz haklarını kaybederler.

EB-5

Yatırımcı Green Ccard Programı. 500bin $ ile 1 milyon $ arasında yatırım ve 2 yıl içerisinde en az 10 Amerikan vatandaşının istihdamını gerektirir. 5 yıldan fazla faaliyette kalmalıdır. Tecil sürecinin ardından kalıcı vizeye dönüşür.

L-1

Şirketler arası transfer vizesi. Vize sahibine yabancı ülkedeki şirketten Amerika’daki şirkete belirli sınırlamalarla transfer olma hakkı verir. 1 yıllık. 3 defaya kadar uzatılabilir Çalışan, son 3 yıl içerisinde en az 1 yıl boyunca alakalı yabancı şirkette çalışmış olmalıdır.

H-1B

Uzman işçi vizesi 3 yıl. Uzatılabilir Yıllık verilen vizenin sayısı kısıtlıdır. Kendi kendinin patronu olanlar yararlanamaz.

O-1

Özel yetenek vizesi 3 yıl kadar. Uzatılabilir. Özel yeteneğin belgeler ile kanıtlanması gerekmektedir.
TN NAFTA geçici iş vizesi Üç yıla kadar. Uzatılabilir Kendi kendinin patronu olanlar faydalanamaz.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *