amerikadasirket.com, by social enterprises.

Pzt-Cmt: 09:00 - 19:00

24s WhatsApp Destek

Türkçe Destek

Muhasebe & Vergi

+90 541 392 6224

112 Old Capitol Trail, Newark DE

Tüm sorularınız ve başvurularınız için bize bilgi@amerikadasirket.com 'a e-posta göndererek ulaşabilirsiniz. Ayrıca TR Tel: +90 541 392 62 24 - USA Tel: +1 302 442 08 12 üzerinden arayabilirsiniz.

Amerika E2 Yatırımcı Vizesi

Amerika E-2 Vizesi – Yatırımcı Vizesi

Amerika E-2 Vizesi (Yatırımcı Vizesi)

E-2 Antlaşmalı Yatırımcı Vizesi

E-2 Vizesi mülteci olmayanlar sınıflandırması ile Amerika’nın geçerli bir ticaret ve denizcilik antlaşması olan ülkelerin vatandaşları Amerikan işlere yüklü miktarda yatırım yapacaklarında Amerika’da bulunma hakkı verilir. Böyle bir şahıs veya şirket adına çalışan bir işçi de bazen bu sınıfa dâhil olabilir.

Kimler E-2 Sınıflandırması için Başvuru Yapabilir

Eğer antlaşmalı yatırımcı mevcut durumda Amerika içerisinde ise ve kanuni olarak göçmen statüsünde değilse Form I-129’u doldurabilir.  Söz konusu yatırımcıyı bir çalışan temsil ediyorsa ve bu çalışan Amerika içerisinde olup göçmen statüsünde değilse, işvereninin çalışan adına Form I-129’u doldurması gerekmektedir.

Amerika Dışında Olunan Durumlarda E-2 Alımı

Şahıs fiziksel olarak Amerika dışında ise I-129 Formu ile başvuru yapılması mümkün değildir. Böyle bir durumda A.B.D. Dış İşleri Bakanlığı ile irtibata geçilmelidir. Daha sonra A.B.D. gümrüklerindeki göçmenlik yetkilisine göçmen olmayan E-2 vizesi sahibi şahıs olmak için başvuru yapılmalıdır.Bu başvuru esnasında bize ulaşabilir ve sizin için uygun E-2 Vize sınıfına uygun yatırımlar bulabiliriz.

Antlaşmalı Yatırımcılık İçin Genel Yeterlilikler

  • Amerikan Hükümeti’nin geçerli bir ticaret ve deniz antlaşması olan ülkelerden birinin vatandaşı olması,
  • Amerika Birleşik Devletleri içerisindeki hilesiz bir işletmeye yüklü bir yatırım yapmış veya yapmakta olması
  • Yatırım yapılan işletmeyi yönlendirme ve geliştirme niyetinde olması.  Bunu sağlamanın yolu ise işletmenin %50’sine sahip olmak veya önemli bir yönetici pozisyonunda olmaktır.

*Yüklü yatırımdan kasıt: bir şirket kurabilecek veya satın alabilecek düzeyde yüksek, bir şirketin başarılı şekilde işletilmesi için yeterli, şirketin muhtemel gelişimine olabilecek en üst düzeyde katkıda bulunabilecek kadar çok yatırımdır. İşletmenin ücreti ne kadar küçükse yatırım da o kadar büyük kabul edilmektedir.  Ayrıca yatırımcının, sermayenin suç yolu ile elde edilmediğini göstermesi gerekmektedir.

Antlaşmalı Yatırımcı İçin Yetkilendirilmiş Çalışan İçin Genel Yeterlilikler

E-2 sınıfına girmek için çalışanın:

  • Antlaşmalı yatırımcı ile aynı milliyete sahip olması,
  • İlgili kanunda belirtilen “çalışan” tanımına uyması,
  • İdari veya temsili görevleri olan şahısların işleri ile ilgilenmekte olması veya daha aşağıda bir pozisyonda ise alanında özel uzmanlık gibi yeterliliklerinin olması gerekmektedir.

**Eğer yatırım yapan etmen bir şahıs değil ise, en az yarısı Amerika’da yaşayan ve antlaşmalı ülkenin vatandaşı olan şahıslar tarafından yönetilmelidir.

Vize Süresi

E-2 vize sahiplerinin vizeyi aldıkları tarih itibariyle 2 yıllık süreleri vardır. Bu süre daha sonra ikişer yıllık periyodlar olmak üzere uzatılabilir. Ancak, E-2 vizesi sahiplerinin ülkeyi daha sonra terk etme niyetleri olması beklenir.

Yurtdışına seyahat eden E-2 vize sahipleri Amerika’ya döndüklerinde vizeleri otomatik olarak yenilenir; tekrardan bir I-129 formu doldurulmasına gerek yoktur.

E-2 Vize Sahiplerinin Aileleri

Antlaşmalı yatırımcıların veya çalışanların eşleri ve 21 yaş altı evlenmemiş çocukları da Amerika’ya gelebilir. Milliyetlerinin yatırımcı veya çalışan ile aynı olması gerekmektedir. Kabul edildikleri takdirde genellikle bağımlı oldukları şahıs ile aynı süre için bu vizeye sahip olurlar. Eğer aile üyeleri hâlihazırda Amerika’da ise vizelerini E-2 vizesi ile değiştirmek için belirli bir ücret karşılığı I-539 Formu doldurarak başvuruda bulunabilirler. Yatırımcının eşi çalışma izni için belirli bir ücret karşılığı I-765 formu doldurarak başvuru yapabilir. Bağlı oldukları şahıs ile birlikte yurtdışına seyahat etmedikleri takdirde aile üyelerinin vizeleri seyahat durumunda yenilenmez. Uzatma dilekleri varsa süreci iyi takip etmeli ve vizelerinin geçerliliği bitmeden başvurmalıdırlar.

E-2 mülteci olmayanlar sınıflandırması ile Amerika’nın geçerli bir ticaret ve denizcilik antlaşması olan ülkelerin vatandaşları Amerikan işlere yüklü miktarda yatırım yapacaklarında Amerika’da bulunma hakkı verilir. Böyle bir şahıs veya şirket adına çalışan bir işçi de bazen bu sınıfa dâhil olabilir.

Kimler E-2 Sınıflandırması için Başvuru Yapabilir

Eğer antlaşmalı yatırımcı mevcut durumda Amerika içerisinde ise ve kanuni olarak göçmen statüsünde değilse Form I-129’u doldurabilir.  Söz konusu yatırımcıyı bir çalışan temsil ediyorsa ve bu çalışan Amerika içerisinde olup göçmen statüsünde değilse, işvereninin çalışan adına Form I-129’u doldurması gerekmektedir.

Amerika Dışında Olunan Durumlarda E-2 Alımı

Şahıs fiziksel olarak Amerika dışında ise I-129 Formu ile başvuru yapılması mümkün değildir. Böyle bir durumda A.B.D. Dış İşleri Bakanlığı ile irtibata geçilmelidir. Daha sonra A.B.D. gümrüklerindeki göçmenlik yetkilisine göçmen olmayan E-2 vizesi sahibi şahıs olmak için başvuru yapılmalıdır.

Antlaşmalı Yatırımcılık İçin Genel Yeterlilikler

  • Amerikan Hükümeti’nin geçerli bir ticaret ve deniz antlaşması olan ülkelerden birinin vatandaşı olması,
  • Amerika Birleşik Devletleri içerisindeki hilesiz bir işletmeye yüklü bir yatırım yapmış veya yapmakta olması
  • Yatırım yapılan işletmeyi yönlendirme ve geliştirme niyetinde olması.  Bunu sağlamanın yolu ise işletmenin %50’sine sahip olmak veya önemli bir yönetici pozisyonunda olmaktır.

*Yüklü yatırımdan kasıt: bir şirket kurabilecek veya satın alabilecek düzeyde yüksek, bir şirketin başarılı şekilde işletilmesi için yeterli, şirketin muhtemel gelişimine olabilecek en üst düzeyde katkıda bulunabilecek kadar çok yatırımdır. İşletmenin ücreti ne kadar küçükse yatırım da o kadar büyük kabul edilmektedir.  Ayrıca yatırımcının, sermayenin suç yolu ile elde edilmediğini göstermesi gerekmektedir.

Antlaşmalı Yatırımcı İçin Yetkilendirilmiş Çalışan İçin Genel Yeterlilikler

E-2 sınıfına girmek için çalışanın:

  • Antlaşmalı yatırımcı ile aynı milliyete sahip olması,
  • İlgili kanunda belirtilen “çalışan” tanımına uyması,
  • İdari veya temsili görevleri olan şahısların işleri ile ilgilenmekte olması veya daha aşağıda bir pozisyonda ise alanında özel uzmanlık gibi yeterliliklerinin olması gerekmektedir.

**Eğer yatırım yapan etmen bir şahıs değil ise, en az yarısı Amerika’da yaşayan ve antlaşmalı ülkenin vatandaşı olan şahıslar tarafından yönetilmelidir.

Vize Süresi

E-2 vize sahiplerinin vizeyi aldıkları tarih itibariyle 2 yıllık süreleri vardır. Bu süre daha sonra ikişer yıllık periyodlar olmak üzere uzatılabilir. Ancak, E-2 vizesi sahiplerinin ülkeyi daha sonra terk etme niyetleri olması beklenir.

Yurtdışına seyahat eden E-2 vize sahipleri Amerika’ya döndüklerinde vizeleri otomatik olarak yenilenir; tekrardan bir I-129 formu doldurulmasına gerek yoktur.

E-2 Vize Sahiplerinin Aileleri

Antlaşmalı yatırımcıların veya çalışanların eşleri ve 21 yaş altı evlenmemiş çocukları da Amerika’ya gelebilir. Milliyetlerinin yatırımcı veya çalışan ile aynı olması gerekmektedir. Kabul edildikleri takdirde genellikle bağımlı oldukları şahıs ile aynı süre için bu vizeye sahip olurlar. Eğer aile üyeleri hâlihazırda Amerika’da ise vizelerini E-2 vizesi ile değiştirmek için belirli bir ücret karşılığı I-539 Formu doldurarak başvuruda bulunabilirler. Yatırımcının eşi çalışma izni için belirli bir ücret karşılığı I-765 formu doldurarak başvuru yapabilir. Bağlı oldukları şahıs ile birlikte yurtdışına seyahat etmedikleri takdirde aile üyelerinin vizeleri seyahat durumunda yenilenmez. Uzatma dilekleri varsa süreci iyi takip etmeli ve vizelerinin geçerliliği bitmeden başvurmalıdırlar.


Amerika’da E-2 Vize başvurusu hakkında bilgi almak için ya da başvuru sürecini başlatmak için bize aşağıdaki iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz:
TR Tel: +90 850 304 7002
US Tel: +1 302 526 4800
Email: info@enterprises.social
Address : Newark, Delaware

Comments are closed.