Eroğlu Holding, Enerji Sektörüne 100 Milyon Dolar Yatırım

Eroğlu Holding, tekstil ve perakende alanındaki güçlü konumunu enerji sektörüne taşıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Çinli bir ortakla yürütülen entegre enerji yatırımı kapsamında 2023’te enerji işine 100 milyon dolar yatırım yapılacağını açıkladı. Projede, güneş paneli üretiminden batarya ve şarj istasyonlarına kadar geniş bir yelpaze bulunuyor.

 

Holding, tekstil, hazır giyim ve perakende sektörlerinde 1 milyar doları aşan cirosuyla büyümesini sürdürürken, enerji alanında da iddialı bir oyuncu olmayı hedefliyor. 2023 için yüzde 20 büyüme planlayan şirketin çalışan sayısında da yüzde 15-20 artış bekleniyor.

 

Eroğlu, Mısır ve Türkiye’de tekstil fabrikalarında güneş enerjisi yatırımları yaptıklarını, ayrıca 60 megavat kapasiteli enerji üretim tesisleri kurarak hem kendi ihtiyaçlarını karşılayacak hem de fazla enerjiyi şebekeye satacaklarını belirtti.

 

Holding, hazır giyim markaları Colin’s ve Loft ile Türkiye, Rusya, Ukrayna başta olmak üzere toplam 700 mağazada faaliyet gösteriyor. 2023 yılında hem ciroda hem mağaza sayısında yüzde 15-20 büyüme hedefleniyor.

 

Gayrimenkul sektöründe ise Anadolu ve Avrupa yakasında toplam 200-250 milyon dolarlık iki yeni proje planlanıyor. Eroğlu, sektörün zorlu koşullarına rağmen yabancı yatırımcının gayrimenkul talebinin sürdüğünü belirtti.

 

Özetle, Eroğlu Holding 2023’te enerji, tekstil, perakende ve gayrimenkul alanlarında büyümeyi hedefleyen çok yönlü stratejisiyle yoluna devam ediyor.

 

İlginizi Çekebilir

Sorularınızı sormak için mükemmel bir fırsat! Şimdi 15 dakikalık ücretsiz bir görüşme planlayın.