CANLI

Bugüne kadar +7500 şirket kurulumu. +8500 EIN ve +6800 ITIN teslimi. +5500 gelir vergisi beyanı gerçekleşti. +63 şirket kurulumu devam ediyor.

Amerika Vizesi

Amerika Birleşik Devletleri, yabancı ülke vatandaşlarından ülkeye giriş için vize talep etmektedir. Vizesiz giriş koşullarını sağlayan istisna guruplar hariç her ziyaretçinin ziyaret amacına en uygun vizeyi edinmesi ve bu vize için talep edilen dokümanları dosyalaması gerekmektedir. ABD’ye seyahat etmeden önce hangi vize türü için başvurmanız gerektiğini biliyor musunuz?  

B Tipi Vizeler (B1 ve B2 Vizeleri)

Amerika’ya seyahat edeceklerin en çok talep ettiği vize türü B Tipi vizelerdir.
Amerika’ya turizm, iş, tıbbi tedavi ve akraba/arkadaş ziyareti için gidecekseniz B tipi
vizeleri seçmelisiniz. B tipi vizelerden B1 Tipi Vize iş amaçlı seyahat yapacaklara
verilirken, B2 Tipi Vize ziyaret, turizm ve tedavi amaçlı seyahat edecek kişilere
verilmektedir. B Tipi Vizelere başvuracakların DS-160 numaralı formu online olarak
doldurması gerekir.

I Tipi Vizeler (Basın Mensubu Vizesi)

Eğer Türkiye’de basın mensubu olarak çalışıyorsanız ve ABD’ye yine bu alanda bir iş için bilgi toplamak amaçlı seyahat etmek istiyorsanız almanız gereken vize türüdür. Bu vizeye sahip kişiler ABD’de düzenlenen yabancı medya çalışanlarına yönelik etkinlik, konferans ve eğitimlere katılabilirler. ABD seyahatlerine bu vize kapsamında eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları eşlik edebilir. Bu vizeye başvuracak kişilerin DS-160 Formunu doldurmaları ve gereken belgeleri eksiksiz temin etmeleri gerekir.

P Tipi Vizeler (Sanatçı ve Sporcu Vizeleri)

Uluslararası üne sahip sporcular, sanatçılar ve gösteri gruplarına verilen bu vizeler, vize sahiplerinin eş ve 21 yaş altı çocukları için de ABD’ye seyahat imkânı tanımaktadır. Bu kişilerin ABD’ye yürüttükleri sanatsal, kültürel, spor etkinliklerini tanıtma veya öğretme amacıyla gitmeleri beklenir. Gösteri sanatçıları da ABD’ye performans sergilemek için gitmek istiyorlarsa P Tipi vizelerini tercih etmelidirler. Verilen P Tipi vizelerin süresi, seyahatin amacına göre değişmekle birlikte 1-5 yıl arasında kişilere ABD’de ikamet hakkı tanıyabilmektedir. P Tipi vizelere başvuracakların, DS-160 Formuna ve diğer temel belgelere ek olarak I-129 VE I-797 Formlarını doldurmaları gerekmektedir.

O Tipi Vizeler (Olağanüstü Yetenekli Kişi Vizesi)

O Tipi vizeler, olağanüstü yetenek ve başarıya sahip kişilere verilen vize çeşididir. Bu
kişilerin bilim, sanat, spor ya da iş sektöründe üstün başarı göstermeler, ulusal veya
uluslararası düzeyde tanınmaları gerekir. O Tipi Vize sahiplerinin eş ve çocukları bu
vize kapsamında ABD’ye seyahat edebilirler. Bu vize türüne başvuracakların onaylı I-129 formu, I-797 Formu ve DS-160 Formu gibi belgeleri, diğer temel belgelerin
yanında temin etmesi gerekmektedir.

E1 / E2 Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

E1 Tüccar Vizesi, ABD ve Türkiye arasında yapılan anlaşmalar kapsamında, ticaret amaçlı ABD’ye seyahat yapmak isteyen iş adamlarına verilen vizedir. Gerçekleştirilmesi planlanan ticari faaliyetler ABD’de istihdam sağlayacak boyutta olmalı ve minimum %50 oranında ABD pazarına odaklanmalıdır.
E1 Vizesi 2 ya da 5 yıl aralıklarla yenilenmelidir. Vize başvuru aşamasında DS-160 ve DS-156E formları doldurulmalıdır. E2 Yatırımcı Vizesi ise, ABD’de şirket kuran ya da şirket satın alan yatırımcılara
verilmektedir. Bu vizeyi almak isteyen yatırımcıların şirketlerine ortalama 100.000$ yatırım yapmaları gerekmektedir. Süresi sonlandığında, kişi gerekli şartları halen karşılıyorsa ve işletmesi en az iki yıl faaliyetteyse, E-2 Vizesini yenileyebilmektedir.

Bu vize için DS-160 ve DS-156E formlarının doldurulması gerekir.

Vize Hakkında Detaylı Bilgi

ABD vizesine mi ihtiyacınız var? Hangi vize türüne başvuracağınızı biliyor musunuz? Şimdi bizimle iletişime geçin, sizin için en uygun vize türünü belirleyelim. Başvuru süreci öncesi ve sonrasında profesyonel destek alın. Gerekli belgelerinizi eksiksiz dosyalayın, mülakata hazır olun. Daha fazla bilgi için iletişim kanallarımızdan bize 7/24 ulaşabilirsiniz.

E-posta: [email protected]
WhatsApp: +1 302 310 21 76

Sorularınızı sormak için mükemmel bir fırsat! Şimdi 15 dakikalık ücretsiz bir görüşme planlayın.