CANLI

Bugüne kadar +7500 şirket kurulumu. +8500 EIN ve +6800 ITIN teslimi. +5500 gelir vergisi beyanı gerçekleşti. +63 şirket kurulumu devam ediyor.

Amerika’da Muhasebe Yöntemleri Nelerdir?

Amerika’da gelir beyanı yapmanın iki temel yöntemi vardır: Kasa Muhasebesi (Cash Basis) ve Tahakkuka Dayalı Muhasebe (Accrual Basis).

Kasa Muhasebesi (Cash Basis) yöntemi, geliri elinize geçtiğinde beyan etmenizi, harcamaları ise ödemesini yaptıktan sonra gider olarak kaydetmenizi gerektirir. Bu yöntemde bir istisna bulunur: Harcamalarınızı kredi kartı ile yaptıysanız, bu maliyeti aynı yıl içinde düşebilirsiniz, ödemeyi gelecek yıl yapacak olsanız bile.

Kimler Kasa Muhasebesi Yöntemini Kullanabilir?

Genel olarak, danışmanlık sağladığımız Amerika’daki şirketlerin %70’i online ticaret yapıyor ve yıllık gelirleri 10 milyon dolardan azdır. Eğer işinizin yıllık geliri 10 milyon dolardan az ve belirli kısıtlamalara tabi değilse, Kasa Muhasebesi yöntemini kullanabilirsiniz. Eğer sadece hizmet veya danışmanlık sektöründe çalışıyorsanız, bu kısıtlamalar için endişelenmenize gerek yoktur; her durumda Kasa Muhasebesi yöntemini kullanabilirsiniz.

Ancak toptan ya da perakende ticaret, imalat, bilişim hizmetleri veya depolama-sevkiyat işindeyseniz, Kasa Muhasebesi yöntemini kullanamazsınız. Yine de, işiniz temel olarak bir hizmet sağlıyorsa, bu iş kollarında dahi Kasa Muhasebesi yöntemini kullanmanız mümkündür.

Örneğin, bilişim hizmetlerinde reklam yeri satan bir yayıneviyseniz, bu hizmet kasa muhasebesi kullanmanıza olanak tanır. Reklam yeri satışı bir hizmet olarak kabul edilir.

Kasa Muhasebesi Yöntemini Kullanabilen Şirketler

Yıllık geliri ortalama olarak 1 milyon dolar veya daha az olan küçük işletmeler, faaliyet alanları ne olursa olsun Kasa Muhasebesi yöntemini kullanabilirler. Ticari mal alımı yapan işletmeler ise yalnızca satış yaptıkları zaman bu gideri düşebilirler.

Her ne kadar bazı kişiler Kasa Muhasebesi yöntemini kullanabilseler de, hizmet alanlarına özgü olmayan malzemeler kullanıyorlarsa, bu giderlerin maliyetten düşülebilmesi için bu malzemelerin kullanılmış ya da ödenmiş olması gerekmektedir. Örneğin, inşaat firmaları kasa muhasebesi kullanabilse de, satın aldıkları malzemeleri maliyetten düşebilmeleri için bu malzemeleri kullanmış veya ödemesini yapmış olmaları gerekir.

Kimler Tahakkuka Dayalı Muhasebe Yöntemini Kullanabilir?

Tahakkuka Dayalı Muhasebe (Accrual Basis) yöntemi, kazançların ve masrafların para el değiştirdiği zamanda değil, işlemin fiilen yapıldığı zaman raporlanmasını gerektirir. Örneğin, eğer tahakkuka dayalı muhasebe yöntemi kullanıyorsanız, satış işlemi gerçekleştiğinde gelirinizi raporlamanız gerekir, parayı sonradan alsanız bile.

Hangi Muhasebe Yöntemini Seçmeliyim?

Eğer bir seçim şansınız varsa, Kasa Muhasebesi yöntemi işinizin yıllık karını raporlamada daha fazla kontrol sunar. Örneğin, işleri bir yılın sonundan bir sonraki yıla kadar erteleyerek o yıl için gelir beyanınızı daha düşük tutabilirsiniz. Aynı şekilde, masraflarınızı yıl sonunda ödeyerek o yıl için gider olarak düşebilirsiniz. Ancak ticari mal satışında tahakkuka dayalı muhasebe kurallarına uymanız gerekir.

Amerika’da Muhasebecilik Hizmetine Neden İhtiyacım Var?diye soruyorsanız, ilgili yazımıza şimdi göz atın!

Amerika’daki vergi süreçleri karmaşık görünebilir. Biz, yeni veya mevcut şirketiniz için kolay ve hızlı bir vergi ödeme ve beyan hizmeti sunuyoruz.

Amerika’daki şirketinizin vergi sorunları ve bildirimleri için bize aşağıdaki iletişim adreslerimizden ulaşabilirsiniz.

Tel : +1 302 310 21 76

İlginizi Çekebilir

Sorularınızı sormak için mükemmel bir fırsat! Şimdi 15 dakikalık ücretsiz bir görüşme planlayın.